phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Drepturi adiționale pentru anumiți locatari

Dacă contractul dumneavoastră de închiriere a început la sau după 1 aprilie 2007, aveți anumite drepturi suplimentare de bază, chiar și atunci când nu există un contract de închiriere.

Dreptul de a deține prevederile contractului de închiriere

Deținerea prevederilor ușurează punerea în aplicare a anumitor obligații de reparatii care îi revin proprietarului și clarifică ce drepturi și responsabilități aveți dvs. în conformitate cu termenii contractului de închiriere.

Dreptul la anumite reparații

Proprietarul va fi, de obicei, responsabil pentru menținerea structurii și exteriorului clădirii în stare bună și fără deteriorare.

Proprietarul trebuie de asemenea să mențină echipamentele pentru furnizarea de apă, gaz și energie electrică în stare bună de funcționare. Dacă articole de mobilier sau aparate devin defectuoase sau uzate, s-ar putea ca proprietarul să fie obligat să le înlocuiască. Acest lucru depinde de motivul pentru care articolele necesită înlocuire și de prevederile contractului de închiriere.

Dacă contractul stipulează că proprietarul este responsabil de efectuarea reparațiilor, solicitați proprietarului să efectueze reparațiile necesare. Este o idee bună să îi dați proprietarului în scris solicitarea pentru reparații. În cazul în care proprietarul nu efectuează reparațiile, dvs. ați putea fi în măsură să îl obligați la acest lucru, dacă starea proprietății vă dăunează sănătății. Ați putea de asemenea, să aveți posibilitatea de a obține ajutor de la consiliul local în cazul în care proprietatea nu îndeplinește standardele de bază potrivite.

Ofițerii de igiena mediului din consiliile locale pot investiga standardele și reparațiile la locuințele închiriate în sectorul privat.

Dreptul la un termen de închiriere de șase luni

Dacă nu există un contract de închiriere sau o perioadă de închiriere prevăzută în contractul dumneavoastră, aveți dreptul la un termen prestabilit de închiriere de șase luni.