phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Contestarea deciziei NIHE

Dacă nu sunteți mulțumit cu decizia Housing Executive, aveți un drept legal la revizuirea deciziei. În cazul în care Housing Executive nu își schimbă decizia, dvs. tot mai aveți dreptul să vă prezentați cauza în fața Tribunalului Județean, dacă puteți demonstra faptul că Housing Executive a făcut o eroare de drept. Adăpostul temporar poate fi disponibil pe perioada cât așteptați rezultatul revizuirii sau a recursului.

Există limite foarte stricte de timp aplicate la acest procedeu și trebuie să solicitați în mod legal o revizuire în termen de 28 zile, cu toate că Housing Executive poate opta în anumite cazuri să prelungească acest termen.  Dacă credeți că decizia luată de Housing Executive este eronată, ar trebui să contactați imediat o agenție de consiliere.

Contestarea unei decizii de stabilire a criteriului de persoană fără adăpost este un procedeu complex și poate fi dificil să îl întreprindeți de unul singur.  Dacă credeți că decizia luată de Housing Executive este eronată, ar trebui să discutați cu o agenție de consiliere.  S-ar putea ca un consilier să vă poată ajuta cu procedeul de revizuire.