phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Rambursarea depozitului

Orice depozit plătit după data de 1 aprilie 2013 trebuie să fie protejat printr-o schemă de depozit pentru închiriere. În cazul în care ați achitat depozitul înainte de această dată, depozitul nu trebuie protejat, iar proprietarul va păstra depozitul. 

În cazul în care ați achitat un depozit de garanție pentru închirierea unei proprietăți private la data de sau după data de 01 aprilie 2013, reprezentantul proprietarului sau proprietarul însuși are responsabilitatea legală de a proteja depozitul respectiv, în cadrul unei scheme aprobate. Depozitele care au fost înregistrate după data respectivă nu trebuie protejate în cadrul uneia dintre aceste scheme.

Majoritatea proprietarilor vă vor cere un depozit înainte de a vă muta în locuință. Depozitul constituie de obicei valoarea unei luni de chirie și îi oferă proprietarului garanție în eventualitatea de daune, furt sau restanțe cu chiria. Dacă dvs. ați plătit depozitul la sau după 1 aprilie 2013, proprietarul trebuie să înregistreze depozitul într-un sistem autorizat de protecție al depozitului care a fost aprobat de către Departamentul pentru Dezvoltare Socială (Department for Social Development).

Din februarie 2014 toate proprietari privați trebuie să furnizeze anumite informații pentru un registrator guvern. Pentru mai multe informații despre acest registru, contactați Housing Rights