phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Ajutor cu plata chiriei dvs.

Dacă aveți un venit mic, s-ar putea să obțineți ajutor social pentru plata chiriei pentru a vă ajuta să acoperiți costurile cu locuința. Începând cu aprilie 2008, drepturile chiriașilor din domeniul privat la ajutor social cu plata chiriei (Housing Benefit) este calculat pe baza Alocației de Locuințe Locale - Local Housing Allowance. 

Ce este Alocația de Locuințe Locale - Local Housing Allowance

Local Housing Allowance este un sistem de ajutor social locativ pentru chiriași care închiriază locuințe de la proprietari privați. Acest sistem stabilește suma maximă de chirie eligibilă pe care o puteți solicita prin ajutor social cu plata chiriei, pentru diferite zone din Irlanda de Nord. Aceste sume depind de tipul și dimensiunea proprietăților din fiecare zonă.

Proporțiile de Local Housing Allowance  sunt publicate pe situl Housing Executive. Înainte de începerea închirierii, verificați alocația maximă la care aveți dreptul pentru costurile cu locuința.

Când se decide nivelul de ajutor care să vă fie alocat, Housing Executive ia în considerare proporția dvs. de Local Housing Allowance, împreună cu dimensiunile locuinței dvs., venitul și capitalul pe care îl dețineți.

Am dreptul la acest ajutor social?

Pentru lucrătorii migranți, accesul la ajutor social cu plata chiriei depinde de țara de origine și există restricții pentru anumite categorii. Există reglementări stricte în ceea ce privește eligibilitatea pentru ajutor cu plata chiriei. Mulți lucrători migranți nu sunt eligibili din mai multe motive și condiții ale statutului lor de imigrație.

Cu toate acestea, unii lucrători migranți sunt eligibili pentru solicitarea ajutorului cu plata chiriei. Cetățenii din țările SEE (Spațiul Economic European, inclusiv cetățenii statelor A2 și A8), care au statut legal de reședință obișnuită și care au dreptul de ședere în zona comună de călătorie (CTA) sunt eligibile.

Acest domeniu este reglementat de legislație complexă, regulamente și directive care stabilesc dreptul la asistență.  Housing Executive are o obligație legală de a oferi consiliere pe probleme locative și informații pentru prevenirea fenomenului persoanelor fără adăpost, oricărei persoane interesate în Irlanda de Nord.

Dacă necesitați consiliere cu privire la ajutorul social cu plata chiriei, contactați Law Centre NI, Housing Rights Service sau o agenție de consiliere locală.