phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Fenomenul persoanelor fără adăpost de cetățenie străină

Housing Executive are o obligație legală de a oferi consiliere pe probleme locative și informații pentru prevenirea fenomenului persoanelor fără adăpost, oricărei persoane interesate în Irlanda de Nord. Housing Executive trebuie să vă ajute dacă consideră că sunteți o persoană fără adăpost, sau pe cale de a deveni fără adăpost în cursul următoarelor 28 de zile.

Vi se va evalua situația prin intermediul de teste legale. S-ar putea să puteți obține adăpost temporar în timp ce cererea dumneavoastră ca persoană fără adăpost este examinată. Puteți solicita o revizuire în cazul în care Housing Executive decide că nu sunteți persoană fără adăpost.  Contactați Housing Executive, apelați numărul 03448 920 900 sau accesați serviciul lor În afara Orelor de Program Normal

Dacă sunteți fără adăpost sau pe cale de a deveni fără adăpost, ar trebui să apelați la Housing Executive pentru ajutor. Housing Executiveare datoria să ofere consiliere în cazul persoanelor fără adăpost și pentru prevenirea acestei situații, oricărei persoane din Irlanda de Nord care le solicită sprijinul. Housing Executive are obligația de a investiga circumstanțele dumneavoastră personale dacă declarați în formularul Housing/Transfer Application Form (Locuințe/Cerere de Transfer) că sunteți fără adăpost, sau dacă înștiințați un membru al personalului.

Nivelul de ajutor pe care Housing Executive trebuie să vi-l ofere depinde de circumstanțele dvs. personale. Housing Executive va utiliza 4 teste pentru stabilirea circumstanțelor dvs. locative. Dacă treceți toate cele patru teste, veți deveni Solicitant cu Regim Integral - Full Duty Applicant (FDA) și Housing Executive va accepta faptul că are o responsabilitate pentru a vă găsi locuință permanentă.

Dacă Housing Executive stabilește că sunteți o persoană fără adăpost, s-ar putea să aveți dreptul la adăpost temporar până când investigația este completată. În cazul în care Housing Executive decide că îndepliniți condițiile pentru statut de Solicitant cu Regim Integral - Full Duty Applicant (FDA), vi se va oferi adăpost temporar până când o locuință permanentă devine disponibilă.

Dacă nu sunteți mulțumit cu decizia Housing Executive, aveți un drept legal la revizuirea deciziei. În cazul în care Housing Executive nu își schimbă decizia, dvs. tot mai aveți dreptul să vă prezentați cauza în fața Tribunalului Județean, dacă puteți demonstra faptul că Housing Executive a făcut o eroare de drept. Adăpostul temporar poate fi disponibil pe perioada cât așteptați rezultatul revizuirii sau a recursului.

Dacă sunteți o persoană fără adăpost și nu aveți unde locui în seara asta, ar trebui să solicitați ajutor imediat.  Există o serie de organizații care ar putea fi în măsură să vă ajute.