phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Intimidarea

Intimidarea constituie o infracțiune penală. Dacă ați fost intimidat sau atacat în locuința dvs., s-ar putea să puteți obține ajutor de la Direcția Fondului Locativ (Housing Executive).

Ce anume constituie intimidare?

Direcția Fondului Locativ (Housing Executive) nu consideră că orice amenințare ar fi intimidare. Se consideră initmidare gravă dacă este pe bază:

  • de rasă,
  • sectariană,
  • de terorism,
  • datorită sexualității dvs.,
  • datorită unei dezabilități.

Direcția Fondului Locativ (Housing Executive) ar trebui să vă considere persoană fără adăpost în cazul în care decide că ați fost intimidat să vă părăsiți locuința. De asemenea, ați putea avea posibilitatea de a obține un grant pt. caz de urgență de la Housing Executive, sau Housing Executive ar putea fi în măsură să achiziționeze locuința dvs, dacă ați fost victima unui act de intimidare.

S- ar putea să nu fiți eligibil pentru ajutor de la Housing Executive, cu statutul de cetățean străin. Cu toate acestea, Housing Executive are o obligație legală de a oferi consiliere pe probleme locative și informații pentru prevenirea fenomenului persoanelor fără adăpost, oricărei persoane interesate în Irlanda de Nord. Consultați un consilier pe cât se poate de urgent, dacă ați fost intimidat.

Unde mă mai pot îndrepta pentru ajutor?

Siguranța dvs. personală ar trebui să fie prioritatea principală. Nu rămâneți în locuință dacă nu vă simțiți în siguranță. Dacă vă hotărâți să rămâneți în locuință după ce ați fost intimidat, solicitați consiliere de la poliție.

Dacă închiriați în sectorul privat și ați fost atacat de persoane care locuiesc în aceeași locuință, informați proprietarul. Proprietarul ar putea evacua persoana violentă, prin aderarea la procedurile juridice relevante.

Organizații precum Centrul de Resurse Multiculturale (Multi-cultural Resource Centre) sau South Tyrone Empowerment Project (Proiectul de Auto-afirmare South Tyrone) (STEP) pot oferi asistență și consiliere în continuare. Căutați și alte agenții de consiliere în zona dvs. care pot fi de ajutor.