phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Plata pentru o locuință

Dacă închiriați o locuință, trebuie să plătiți chirie proprietarului. Dacă nu plătiți chiria, puteți fi evacuat. În majoritatea cazurilor, trebuie de asemenea să plătiți un depozit proprietarului, înainte de începerea închirierii, și mulți proprietari privați solicită plata chiriei lunare la începutul lunii.

Obțineți consiliere dacă aveți dificultăți financiare și vă zbateți să plătiți aceste costuri. Direcția Fondului Locativ (Housing Executive) are o obligație legală de a oferi consiliere pe probleme locative și informații pentru prevenirea fenomenului persoanelor fără adăpost, oricărei persoane interesate în Irlanda de Nord.

Proprietarii și agenții de obicei cer chiriașilor plata la începutul fiecărei luni. Când începe un contract nou de închiriere, înseamnă că chiria pe o lună va trebui plătită în plus pe lângă depozit.

Chiria de obicei acoperă suma impusă de către proprietar pentru a vă da dreptul să locuiți în locuință. Uneori chiria include cheltuieli adiționale, cum ar fi pentru facturi sau întreținere. Acest tip de chirie se numește chirie inclusivă.

Dacă aveți un venit mic, s-ar putea să obțineți ajutor social pentru plata chiriei pentru a vă ajuta să acoperiți costurile cu locuința. Începând cu aprilie 2008, drepturile chiriașilor din domeniul privat la ajutor social cu plata chiriei (Housing Benefit) este calculat pe baza Alocației de Locuințe Locale - Local Housing Allowance. 

Adesea este dificil să ne confruntăm cu probleme legate de datorii, însă majoritatea datoriilor în general se pot rezolva prin planificare și printr-un mod de abordare pas-cu-pas pentru gestionarea finanțelor dvs.