phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Probleme cu vecinii

Locuind alături de alte persoane, se pot ivi probleme din când în când. Gălăgie pe timp de noapte, câini care latră sau litigii privind delimitarea terenului dintre proprietăți, poate duce la discuții. Negocierea cu vecinii este de obicei cel mai bun mod de a face față oricăror probleme.

Litigii privind delimitarea terenului dintre proprietăți

Litigii în legătură cu delimitarea terenului dintre proprietăți, a gardurilor sau zidurilor sunt de obicei cauzele majore ale disputelor dintre vecini. În cazul unui litigiu cauzat de probleme de delimitare, cea mai bună soluție este rezolvarea problemei pe cale amicală. Dacă o soluție amicală nu este posibiliă, în acest caz consilierea legală este necesară.

Contactați o agenție de consiliere dacă aveți vreun litigiu cu un vecin în legătură cu delimitarea proprietății dvs.

Vecini gălăgioși

Un anumit nivel de zgomot sau gălăgie de la vecini este acceptabil. Zgomotul devine problematic dacă este la un volum atât de ridicat încât nu vă puteți desfășura activitatea în locuință în modul obișnuit. Acesta ar putea fi cazul dacă sunteți trezit de gălăgia făcută de un vecin sau dacă nu puteți auzi televizorul din cauza volumului de zgomot.

Acțiunea pe care o puteți lua depinde de:

  • tipul de zgomot,
  • ora din timpul zilei sau nopții când zgomotul se produce,
  • cât de des se întâmplă,
  • cât timp durează,
  • în ce mod vă afectează,
  • tipul clădirii (clădiri mai vechi adesea au fono-izolație mai slabă).

Negocierea este primul pas în abordarea problemei legate de zgomot. Discutați cu persoana care face gălăgie și încercați să ajungeți la un numitor comun. Dacă nu este convenabil acest lucru, contactați Secția Igiena Mediului în zona consiliului local.

Dacă vecinii dvs. sunt chiriași în sectorul privat și discuția cu ei nu are rezultat, se merită să vă adresați proprietarului locuinței acestora. S-ar putea ca chiriașii să fi încălcat condițiile contractului de închiriere prin cauzarea gălăgiei.

Dacă problema este serioasă, consiliul local poate lua măsuri pentru a pune capăt gălăgiei făcute de vecini. În cazuri extreme, consiliul ar putea să vă dea vecinii în judecată din cauza comportamentului antisocial.