phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Locuință ocuință de urgență

Dacă sunteți o persoană fără adăpost și nu aveți unde locui în seara asta, ar trebui să solicitați ajutor imediat.  Există o serie de organizații care ar putea fi în măsură să vă ajute.

Ajutor din partea Housing Executive

Housing Executive dispune de o unitate dedicată de asistență pentru persoane fără adăpost - Homeless Support Unit, care vă poate oferi sfaturi și asistență dacă dormiți pe stradă.  Chiar dacă din punct de vedere legal nu aveți dreptul la sprijin din partea Housing Executive, ei ar putea să vă dea o listă cu cămine și să vă caute adăpost temporar.

Homeless Support Unit se află pe May Street în Belfast. Sunați la 03448 920 900 pentru informații suplimentare sau pentru asistență.  Dacă aveți nevoie de ajutor la sfârșit de săptămână sau după orele de program, sunați la 03448 920 908.

Simon Community

Organizația Simon Community oferă o linie de asistență telefonică gratuită, pentru persoane fără adăpost, timp de 24 de ore.  Contactați linia de asistență telefonică la 0800 171 2222.  Simon Community poate fi în măsură să vă ajute să găsiți adăpost temporar și poate oferi consiliere și asistență în găsirea unei locuințe permanente.

Homeplus NI

Homeplus NI este serviciu ambulator pentru persoane care dorm pe stradă și pentru lucrători migranți în situații precare. Deși acest serviciu nu oferă adăpost, puteți primi alimente și provizii de la centrul ambulator. Personalul oferă consiliere cu privire la prestații sociale, locuință și sprijin cu moralul. 

Centrul ambulator se află pe Botanic Avenue în South Belfast și este deschis zilnic până la orele 14.00.  Puteți contacta HomeplusNI la numărul 02890 248 521 sau pe situl lor la HomeplusNI.

Sprijin din partea serviciilor sociale

Serviciile sociale, în general se referă la agenții statutare, care sunt prin lege responsabile pentru îngrijirea, protecția, sănătatea și bunăstarea persoanelor vulnerabile, inclusiv pentru copii și tineri.

Denumirea de  servicii sociale este adesea utilizată pentru a descrie cele cinci direcții sanitare și de asistență socială din Irlanda de Nord. Direcțiile sanitare și de asistență socială au o anumită responsabilitate pentru bunăstarea copiilor și a persoanelor tinere.

Aceasta include ocrotirea anumitor copii și tineri la domiciliu, în spitale, în cămine rezidențiale și de ocrotirea copiilor și tinerilor care sunt plasați la asistenți maternali.