phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Încetarea contractului de închiriere

Și dvs și proprietarul aveți obligația de a da termenul corect de preaviz pentru ca contractul de închiriere să înceteze. Precum proprietarul nu vă poate arunca în stradă peste noapte, nici dvs. nu puteți pur și simplu să părăsiți locuința și să terminați contractul de închiriere, dacă nu mai vreți să locuiți acolo.

În general va trebui să-i dați proprietarului preaviz de minim 4 săptămâni - în scris.  În cazul în care ați ocupat imobilul de cel puțin 5 ani, va trebui să-i dați proprietarului un preaviz mai lung.

Contractul meu de închiriere este pe un termen fix

Verificați în contractul de închiriere perioada de preaviz pe care sunteți obligat să-l dați.  Dacă închiriați imobilul pe un termen fix, s-ar putea să nu aveți dreptul să vă mutați înaintea expirării termenului.

Dacă vreți să încetați contractul înaintea perioadei convenite, s-ar putea să trebuiască să plătiţi chiria pe tot restul perioadei de închiriere rămase. Solicitați consiliere în această situație.

Ce se întîmplă dacă numai unul dintre chiriași vrea să înceteze contractul de închiriere?

Dacă ați semnat un contract de închiriere cu o altă persoană sau persoane, sunteți considerat chiriaș comun.

În cazul în care doar un singur co-locatar oferă un preaviz valabil de încetare a închirierii, contractul de locațiune va înceta pentru toți chiriașii care au semnat contractul. Celorlalți chiriași nu li se va permite să ocupe imobilul.

Un consilier poate examina opțiunile dvs. și vă poate ajuta să găsiți modul optim de a înceta contractul de închiriere înainte de termen.