phoneTwitterFacebook
ear
 
When everyone has a home

Housing advice for Northern Ireland

Responsabilitățile Direcției de Locuințe - Housing Executive față de persoane fără adăpost

Dacă sunteți fără adăpost sau pe cale de a deveni fără adăpost, ar trebui să apelați la Housing Executive pentru ajutor. Housing Executiveare datoria să ofere consiliere în cazul persoanelor fără adăpost și pentru prevenirea acestei situații, oricărei persoane din Irlanda de Nord care le solicită sprijinul. Housing Executive are obligația de a investiga circumstanțele dumneavoastră personale dacă declarați în formularul Housing/Transfer Application Form (Locuințe/Cerere de Transfer) că sunteți fără adăpost, sau dacă înștiințați un membru al personalului. 

Sunt o persoană fără adăpost?

Pentru a fi clasificat ca persoană fără adăpost, termenul nu se referă numai la lipsa unui acoperiș deasupra capului.  Se poate să fiți fără adăpost dacă:

  • dormiți pe stradă,
  • locuiți la prieteni sau la rude,
  • stați într-un cămin sau la o pensiune,
  • sunteți expus riscului de violență dacă rămâneți în locuința dvs.
  • locuiți în condiții precare, care vă dăunează sănătății,
  • locuiți într-o casă în stare proastă sau necorespunzătoare pentru dvs.

Dacă oricare din aceste situații este cazul dvs., Housing Executive ar trebui să investigheze circumstanțele dvs. pentru a stabili cum să vă ajute.

Depunerea cererii

Cererea dvs. începe  odată ce Housing Executive vă intervievează.  Dacă informați Housing Executive că sunteți o persoană fără adăpost, Direcția trebuie să cerceteze circumstanțele dvs.  În cazul în care un membru al personalului refuză să vă primească cererea, contactați o agenție de consiliere pentru ajutor.

Atunci când Housing Executive încearcă să decidă dacă sunteți sau nu persoană fără adăpost din punct de vedere legal, trebuie să aplice patru teste referitoare la circumstanțele dvs.  Nivelul de ajutor pe care Housing Executive poate să vi-l ofere depinde de faptul că treceți sau nu aceste teste.

Ce se întâmplă în continuare?

Housing Executive trebuie să vă trimită o scrisoare de decizie referitoare la cererea dvs. ca persoană fără adăpost, în termen de 33 zile lucrătoare. Scrisoarea de decizie trebuie să includă trei motive care stau la baza deciziei lor. Ajutorul pe care îl veți primi și durata de timp de așteptare pentru o locuință permanentă depinde de decizia făcută de Housing Executive după ce au investigat circumstanțele dvs.

S-ar putea să aveți dreptul la adăpost temporar în timp ce așteptați decizia de la Housing Executive.